Wat zijn schouderklachten

De schouder is een van de meest gecompliceerde gewrichten van het lichaam. Het wordt gevormd door drie botten: het sleutelbeen, het schouderblad en de bovenarm. In de schouder zitten twee gewrichten die ervoor zorgen dat de armen alle kanten op kunnen. Dit is nodig gezien de vele handelingen die u in het dagelijkse leven moet verrichten. Door deze complexiteit en flexibiliteit kan er veel mis gaan in de schouder.

Bij schouderklachten heeft u pijn rond het schouder gewricht als de arm bewogen wordt en soms zelf als u uw arm stil houdt. De pijn kan uitstralen naar de schouderbladen, de nek, de elleboog en/ of de vingers. Door de pijn lukt het niet om uw arm te bewegen, waardoor de dagelijkse werkzaamheden belemmerd worden. Ook kan de pijn de nachtrust verstoren.

Oorzaken van schouderklachten

 • De pijn in de schouders kan plotseling of geleidelijk ontstaan.
 • Klachten kunnen ook te maken hebben met spierspanningen. Door stress, spanning thuis of op het werk.
 • Inklemming van een pees tussen de schouders.
 • De klachten kunnen ontstaan door overbelasting van de schouder. Lang dezelfde bewegingen maken kan voor irritatie en ontsteking zorgen.
 • Slijmbeursontsteking, wordt veroorzaakt door chronische overbelasting van de schouder.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij vinden het belangrijk om samen met u de tijd te nemen om goed vast te stellen hoe uw klachtenpatroon eruit ziet, zodat wij de behandeling op jouw persoonlijke situatie kunnen toespitsen. Daarom bieden wij een rug herstel programma aan. In dit programma wordt er eerst een uitgebreide psychologische en fysieke intake met u gehouden.

Naast de intake die met u wordt gehouden, worden er ook vragenlijsten ingevuld, fysieke metingen gedaan en er vinden inspanningstesten plaats. Deze zijn nodig om te onderzoeken wat de oorzaak van de klachten is en welke factoren van invloed zijn op de klachten. Aan de hand van het onderzoek wordt er een persoonlijk behandeltraject opgesteld. Deze bestaat uit (manueel)therapeutische behandelingen en training en coaching .

Als afsluiting van het traject wordt er een uitgebreide verslaglegging gedaan naar de verwijzer (huisarts, medisch specialist en/of bedrijfsarts).

Klantervaringen

 • Dankzij de zeer kundige behandeling door Beate Thiele kan ik voor het eerst in jaren weer pijnvrij lopen en zelfs weer aan intensiever sporten denken. Een echte aanrader. Bedankt Beate!

  Nick van Doeveren Avatar Nick van Doeveren
  maart 4, 2021

  Als actief tennisspeler eindelijk een oplossing gevonden voor mijn onderarm blessure. Dankzij Beate Thiele sta ik weer als een kanon op de tennisbaan. En... zonder pijn !

  Marcelino Dijkman Avatar Marcelino Dijkman
  maart 14, 2021

  Ik ben bij het Rug Expertise Centrum in Haarlem onder behandeling geweest bij fysiotherapeut Pepijn voor mijn lage rugklachten. Pepijn is een goede fysiotherapeut en heeft mij van mijn rugklachten kunnen verhelpen. Ik raad het Rug Expertise Centrum in Haarlem echt aan!

  Micha Avatar Micha
  september 1, 2020
 • Ik ben erg goed geholpen, kundige fysiotherapeuten. Ook kreeg ik adviezen mee die ik nog dagelijks kan toepassen en ben ik nu volledig van mijn rugklachten af!

  Nicky Renee Avatar Nicky Renee
  maart 9, 2022

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, indien u voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt onze behandeling en begeleiding
vergoed.

Onze Specialisten