Wat is chronische rugpijn?

Een nekhernia is een uitpuiling van de tussenwervels in de nek. Deze uitpuiling zorgt ervoor dat de zenuwen bekneld raken. De beknelling zorgt voor een heftige pijn. De spierfunctie kan zelfs tijdelijk verloren raken. In sommige gevallen kan er zelfs een verlamming van de spieren ontstaan. Ongeveer 12.5% van de hernia’s is een nekhernia. Een nekhernia komt minder vaak voor als een rughernia, omdat de wervels in de rug meer belast worden dan de wervels in je nek.

Een nekhernia kan vele klachten met zich meebrengen: hoofdpijn, pijn in het nek- en schoudergebied , de pijn die uitstraalt naar de arm of armen en krachtverlies in de arm of armen. Ook kan de huid geprikkeld of doof aanvoelen. Er zijn mensen die een hernia hebben zonder dit zelf te weten.

Oorzaken van een nekhernia

 • Ouderdom, gedurende het ouder worden zal er slijtage ontstaan tussen de wervelschijven. Als gevolg hiervan kunnen de tussenwervelschijven gaan uitpuilen.
 • Het verrichten van zwaar werk.
 • Mensen die in een houding werken dat belastend is voor de nek hebben een verhoogde kans op het krijgen van een nekhernia.
 • Hernia’s kunnen ook erfelijk zijn.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij vinden het belangrijk om samen met u de tijd te nemen om goed vast te stellen hoe uw klachtenpatroon eruit ziet, zodat wij de behandeling op jouw persoonlijke situatie kunnen toespitsen. Daarom bieden wij een rug herstel programma aan. In dit programma wordt er eerst een uitgebreide psychologische en fysieke intake met u gehouden.

Naast de intake die met u wordt gehouden, worden er ook vragenlijsten ingevuld, fysieke metingen gedaan en er vinden inspanningstesten plaats. Deze zijn nodig om te onderzoeken wat de oorzaak van de klachten is en welke factoren van invloed zijn op de klachten. Aan de hand van het onderzoek wordt er een persoonlijk behandeltraject opgesteld. Deze bestaat uit (manueel)therapeutische behandelingen en training en coaching .

Als afsluiting van het traject wordt er een uitgebreide verslaglegging gedaan naar de verwijzer (huisarts, medisch specialist en/of bedrijfsarts).

Klantervaringen

 • Dankzij de zeer kundige behandeling door Beate Thiele kan ik voor het eerst in jaren weer pijnvrij lopen en zelfs weer aan intensiever sporten denken. Een echte aanrader. Bedankt Beate!

  Nick van Doeveren Avatar Nick van Doeveren
  maart 4, 2021

  Ik ben bij het Rug Expertise Centrum in Haarlem onder behandeling geweest bij fysiotherapeut Pepijn voor mijn lage rugklachten. Pepijn is een goede fysiotherapeut en heeft mij van mijn rugklachten kunnen verhelpen. Ik raad het Rug Expertise Centrum in Haarlem echt aan!

  Micha Avatar Micha
  september 1, 2020

  Ik ben erg goed geholpen, kundige fysiotherapeuten. Ook kreeg ik adviezen mee die ik nog dagelijks kan toepassen en ben ik nu volledig van mijn rugklachten af!

  Nicky Renee Avatar Nicky Renee
  maart 9, 2022
 • Als actief tennisspeler eindelijk een oplossing gevonden voor mijn onderarm blessure. Dankzij Beate Thiele sta ik weer als een kanon op de tennisbaan. En... zonder pijn !

  Marcelino Dijkman Avatar Marcelino Dijkman
  maart 14, 2021

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, indien u voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt onze behandeling en begeleiding
vergoed.

Onze Specialisten