Wat zijn chronische nekklachten?

Chronische nekklachten zijn klachten die onafgebroken aanhouden of klachten die regelmatig terugkeren. Deze klachten genezen niet vanzelf en kunnen uitstralen naar de armen en/of benen. Er wordt gesproken van chronische nekklachten als deze langer dan 3 maanden onafgebroken aanhouden. Om de pijn te vermijden worden veel bewegingen niet meer gedaan. Dit zorgt voor zwakker wordende spieren en dat de belastbaarheid van de nek afneemt.

Oorzaken van chronische nekklachten

 • Verkeerde houding, weinig afwisseling in de houding (bijv. bij bureauwerk, veel werken met laptop of computer).
 • Nekklachten door koude lucht of tocht. Kou slaat op de botten en dit ervoor zorgen dat de nekspieren aangespannen worden.
 • Een verschoven wervel. Dit kan een zenuwbeknelling tot gevolg hebben. De pijn kan plaatselijk zijn, maar kan ook uitstralen naar de rest van het lichaam.
 • Een spier die verrekt of gescheurd is door een onverwachtse beweging. Dit komt ook veel voor bij mensen die veel sporten.
 • Door een whiplash. Door een plotselinge beweging van het hoofd en nek ten opzichte van de romp kunnen verschillende weefsels in de nek beschadigd raken.
 • Er kunnen ook klachten ontstaan door een nekhernia. Een hernia is een uitstulping van de tussenweefsel, deze drukt op een zenuw waardoor de pijnklachten ontstaan.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij vinden het belangrijk om samen met u de tijd te nemen om goed vast te stellen hoe uw klachtenpatroon eruit ziet, zodat wij de behandeling op jouw persoonlijke situatie kunnen toespitsen. Daarom bieden wij een rug herstel programma aan. In dit programma wordt er eerst een uitgebreide psychologische en fysieke intake met u gehouden.

Naast de intake die met u wordt gehouden, worden er ook vragenlijsten ingevuld, fysieke metingen gedaan en er vinden inspanningstesten plaats. Deze zijn nodig om te onderzoeken wat de oorzaak van de klachten is en welke factoren van invloed zijn op de klachten. Aan de hand van het onderzoek wordt er een persoonlijk behandeltraject opgesteld. Deze bestaat uit (manueel)therapeutische behandelingen en training en coaching .

Als afsluiting van het traject wordt er een uitgebreide verslaglegging gedaan naar de verwijzer (huisarts, medisch specialist en/of bedrijfsarts).

Klantervaringen

 • Dankzij de zeer kundige behandeling door Beate Thiele kan ik voor het eerst in jaren weer pijnvrij lopen en zelfs weer aan intensiever sporten denken. Een echte aanrader. Bedankt Beate!

  Nick van Doeveren Avatar Nick van Doeveren
  maart 4, 2021

  Ik ben bij het Rug Expertise Centrum in Haarlem onder behandeling geweest bij fysiotherapeut Pepijn voor mijn lage rugklachten. Pepijn is een goede fysiotherapeut en heeft mij van mijn rugklachten kunnen verhelpen. Ik raad het Rug Expertise Centrum in Haarlem echt aan!

  Micha Avatar Micha
  september 1, 2020

  Als actief tennisspeler eindelijk een oplossing gevonden voor mijn onderarm blessure. Dankzij Beate Thiele sta ik weer als een kanon op de tennisbaan. En... zonder pijn !

  Marcelino Dijkman Avatar Marcelino Dijkman
  maart 14, 2021
 • Ik ben erg goed geholpen, kundige fysiotherapeuten. Ook kreeg ik adviezen mee die ik nog dagelijks kan toepassen en ben ik nu volledig van mijn rugklachten af!

  Nicky Renee Avatar Nicky Renee
  maart 9, 2022

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, indien u voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt onze behandeling en begeleiding
vergoed.

Onze Specialisten