Heeft u rug-, bekken,- en/of nekklachten?
Zonder wachttijd kunt u direct terecht bij Rug Expertise Centrum Hoorn aan de Nieuwe Steen!

Heeft u last van een doffe zeurende pijn in uw rug of nek die langzaam erger wordt? Of ondraaglijke rug- of nekpijn waardoor u niet tot nauwelijks kunt bewegen? Belemmeren uw rug- en nekklachten u zodanig dat uw dagelijkse leven er onder lijdt? Dan bent u bij het Rug Expertise Centrum aan het goede adres.

rugexpertisecentrum Hoorn

Over Rug Expertise Centrum Hoorn

In ons mooie Rug Expertise Centrum op de Nieuwe Steen in Hoorn kunt u terecht voor (langdurige en/of steeds terugkerende) rugklachten, nekklachten en schouderklachten. De rugspecialist op onze locatie in Hoorn is therapeut Martin den Dulk

Behandeling bij Rug Expertise Hoorn

Op basis van een uitgebreide intake gaat Martin samen met u aan de slag.

“Naast een zeer uitgebreide intake, behandel ik als fysiotherapeut uw rug. Ik geef inzicht in hoe pijn werkt, en wat daarbij voor u van belang is. Inzicht in de rugklachten en waar deze door zijn ontstaan, is een belangrijke voorwaarde voor een goed herstel van de rug.”

Rug Expertise Centrum Hoorn maakt een onderscheid in acute, sluimerende en chronische rugklachten. Acute- en sluimerende rugklachten kunnen vaak na een grondig onderzoek prima behandeld worden. Met de nodige tips en adviezen van Maarten kunt u er weer ‘tegenaan’!.

Chronische rugklachten is letterlijk en figuurlijk een lastiger verhaal. Soms merken wij dat clienten met chronische rugklachten niet of verkeerd zijn behandeld in het verleden. Bij chronische rugklachten brengen wij uw voorgeschiedenis goed in kaart. Wanneer wij inschatten dat behandeling door onze fysiotherapeut kan werken, starten wij eerst met gerichte behandelingen, waarna wij onze verdere interventie inzetten.

Het komt regelmatig voor dat wij zien dat behandeling of training van uw rug geen uitkomst biedt. Wij brengen u dan in contact met een medisch specialist (orthopeed of neurochirurg) waarmee wij nauw samenwerken. In dit geval gebeurt dit altijd in overleg met uw huisarts of medisch specialist.

Wanneer u met uw chronische rugklachten door ons juist behandeld bent (lees; behandeling door onze fysiotherapeut of operatie en/of advies door een medisch specialist) gaat u aan de slag met gerichte oefentherapie. Hiermee wordt het vertrouwen in bewegen met uw rug weer teruggewonnen. Dit vindt plaats in de praktijk aan de Nieuwe steen in Hoorn, maar ook door middel van oefeningen die thuis gedaan kunnen worden. Verder kijkt Martin samen met u hoe het dagelijks leven kan worden ingericht, zodat u in staat bent uw rugklacht te ‘managen’ en aan te pakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sporten/bewegen, ontspanning en beweeggedrag tijdens het werk of vrije tijd.

Openingstijden

  • maandag: 8.00 – 18.00 uur
  • dinsdag: 7.30 – 18.00 uur
  • woensdag: 8.00 – 21.00 uur
  • donderdag: 7.30 – 18.00 uur
  • vrijdag: 8.00 – 17.00 uur

Neem contact op

Invulvelden

Online Rugtest

Direct goede zorg voor uw rug?

Lisanne en Eric zijn werkzaam op het kantoor van het Rug Expertise Centrum. De uitdaging van Lisanne is om u naar de juiste Rug Expertise Centrum praktijk te begeleiden. Eric is fysiotherapeut en kan al uw inhoudelijke vragen beantwoorden.

een moment geduld a.u.b.