Wij behandelen bekkenbodemklachten expliciet bij
Rug Expertise Centrum Best!

Wat zijn bekkenbodem klachten?

Last van ongewenst urineverlies? Een drukkend gevoel in de onderbuik? Pijn tijdens of na geslachtsgemeenschap? Vaak durven we niet open over bekkenbodemklachten te praten. Begrijpelijk, maar niet nodig. Bekkenbodemklachten komen veel voor, zowel bij mannen als bij vrouwen. Vaak ligt de oorzaak in een te hoge of te lage spierspanning en is de oplossing voor bekkenbodemklachten dichterbij dan u denkt. Onder begeleiding van een geregistreerde bekkenfysiotherapeut kunt u de klachten sterk verminderen. Blijf niet onnodig rondlopen met uw klachten.

Oorzaken en symptomen

 • regelmatige aandrang om te plassen
 • problemen bij de ontlasting zoals verstopping of het gevoel dat er iets achterblijft
 • pijn in de onderbuik, het bekken, de rug of de liezen
 • steeds terugkerende blaasontstekingen
 • seksuele problemen zoals pijn

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bij het disfunctioneren van de bekkenbodemspieren bekijken we wat de oorzaak is van uw klachten en maken we samen met u een persoonlijk behandelplan. De bekkenfysiotherapeut kan (mogelijk ook met inwendig onderzoek) de bekkenbodem beoordelen door onderzoek en meting. u leert alle relevante spieren bewust te ontspannen en trainen, zodat u uzelf kunt aanleren deze spieren weer goed te gebruiken, waardoor uw klachten verminderen.

Klantervaringen

 • Ik ben bij het Rug Expertise Centrum in Haarlem onder behandeling geweest bij fysiotherapeut Pepijn voor mijn lage rugklachten. Pepijn is een goede fysiotherapeut en heeft mij van mijn rugklachten kunnen verhelpen. Ik raad het Rug Expertise Centrum in Haarlem echt aan!

  Micha Avatar Micha
  september 1, 2020

  Als actief tennisspeler eindelijk een oplossing gevonden voor mijn onderarm blessure. Dankzij Beate Thiele sta ik weer als een kanon op de tennisbaan. En... zonder pijn !

  Marcelino Dijkman Avatar Marcelino Dijkman
  maart 14, 2021

  Ik ben erg goed geholpen, kundige fysiotherapeuten. Ook kreeg ik adviezen mee die ik nog dagelijks kan toepassen en ben ik nu volledig van mijn rugklachten af!

  Nicky Renee Avatar Nicky Renee
  maart 9, 2022
 • Dankzij de zeer kundige behandeling door Beate Thiele kan ik voor het eerst in jaren weer pijnvrij lopen en zelfs weer aan intensiever sporten denken. Een echte aanrader. Bedankt Beate!

  Nick van Doeveren Avatar Nick van Doeveren
  maart 4, 2021

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, indien u voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt onze behandeling en begeleiding
vergoed.

Onze Specialisten