Een behandeling voor rug, nek- en schouderklachten!

Bij het Rug Expertise Centrum maken wij gebruik van Chiropractie wat zeer effectief is bij rug, nek- en schouderklachten. Maak kennis met deze unieke behandelmethode en onze Chiropractor: Dr. Holly Schonberger, DC en Wim Kes

Maak direct een afspraak:

null

Dr. Holly Schonberger, Chiropractor Rug Expertise Centrum Amsterdam

“Chiropractie is een zeer doeltreffende behandelmethode”

Experts in Rug, Nek en Bekkenklachten

Geen wachtlijst, snel een afspraak

Contracten met alle zorgverzekeraars

Ruim 14.000 tevreden cliënten geholpen

Chiropractie bij het Rug Expertise Centrum

Op ons Rug Expertise Centrum locatie in Amsterdam en Heerhugowaard maken wij gebruik van Chiropractie. Wat is Chiropractie? De wervelkolom beschermt het ruggemerg, dat samen met de hersenen het centraal zenuwstelsel vormt. Indien zich in de wervelkolom functiestoornissen voordoen, dan ontstaan er ook storingen in de doorstroming van de zenuwimpulsen door het ruggenmerg en de daaruit aftrekkende zenuwen. Door deze functiestoornissen in de wervelkolom op te heffen, kunnen zenuwimpulsen onbelemmerd hun doel bereiken, waardoor organen en weefsels goed kunnen functioneren. De chiropractor heft deze functiestoornissen op door middel van specifiek gerichte manipulaties van de wervelkolom.

Wat is Chiropractie?

Chiropractie richt zich op stoornissen in het functioneren van de wervelkolom en zijn invloed op het zenuwstelsel. Omdat de wervelkolom het ruggenmerg en het centrale zenuwstelsel omringt en tal van zenuwen aan beide zijden vertakken, kunnen stoornissen of blokkades in de wervelkolom diverse klachten veroorzaken. Deze blokkades kunnen zich uiten in verzwakte of verkrampte spieren, tintelingen, pijnlijke uitstralingen, hoofdpijn en evenwichtsstoornissen. Een vrije, soepele doorgang van zenuwimpulsen in de wervelkolom is dan ook essentieel voor een normaal en pijnloos functioneren van het lichaam.

De behandeling

Een chiropractor werkt de pijnpunten weg door middel van druktechnieken op het lichaam waarbij het zenuwstelsel en de gewrichten worden gemanipuleerd. De chiropractor op onze locatie zal eerst de afkomst van uw klachten onderzoeken. Na het onderzoeken zal de chiropractor met u aan de slag gaan om uw klachten te behandelen.

Wanneer wordt chiropractie toegepast?

De meeste klachten die een chiropractor behandelt zijn rug, nek- en schouderklachten, maar ook hoofdpijn, migraine, aangezichtspijn en tintelingen of gevoelloosheid in armen en benen komen veel voor. Pijn en stijfheid door bijvoorbeeld artrose(slijtage) kunnen doorgaans sterk verminderen met een chiropractische behandeling. Vrouwen met lage rugpijn tijdens zwangerschap of menstruatiepijn kunnen veel baat hebben bij chiropractische begeleiding. Bij huilbaby’s is behandeling in veel gevallen succesvol. Klachten bij kinderen (zoals bedplassen) verminderen of verdwijnen vaak na een behandeling door onze chiropractor.

Een succesvolle combinatie; Chiropractie en Fysiotherapie

Onze chiropractor is sterk in het onderzoeken en het behandelen van uw klachten. Vaak valt er heel veel te winnen op het vlak van pijneducatie en gerichte oefeningen om uw rug / lichaam aan te sterken. Dit doen wij door de inzet van 1 van onze fysiotherapeuten.  Zij nemen graag de tijd om aan u uit te leggen waar uw pijnklacht precies vandaan komt en geven u tips en trics hoe je pijnklachten de baas kunt zijn. Vaak ook is oefentherapie onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut een heel goede aanvulling om uw rug weer de baas te worden. Door de combinatie van Chiropractie en Fysiotherapie biedt het Rug Expertise Centrum een compleet pakket van gericht onderzoek, behandeling, coaching, begeleiding en training.