Over Het Rug Expertise Centrum

Het Rug Expertise Netwerk bestaat uit zelfstandige Rug Centra die samenwerken onder 1 noemer om met elkaar de behandeling van rug- en nekklachten te faciliteren om de beste zorg voor u te kunnen garanderen.

Het Rug Expertise Centrum is ontstaan vanuit een klantbehoefte. Rugcliënten worden van het kastje naar de muur gestuurd, zonder dat er goed naar de klachten gekeken wordt of naar de cliënt geluisterd wordt. Met als gevolg dat de cliënt na diverse behandelingen nog steeds niet verder geholpen is en de klachten aanblijven. Bij Rug Expertise Centrum hanteren wij de werkwijze ‘eerst denken, dan doen’. Rug Expertise Centrum brengt eerst uw klachten in kaart en gaat hierbij verder dan alleen uw lichamelijke klachten. Om het maximale uit de behandeling te halen richt de totaalaanpak van het Rug Expertise Centrum zich op de mens als geheel.

Onze missie

Wij streven ernaar om mensen van hun (chronische) rug- en nekklachten af te helpen, zodat zij weer vrij en pijnloos kunnen bewegen.

Onze visie

Onze visie is om de mens als totaal te zien en niet alleen de fysieke klacht te behandelen.

Hoe werken wij?

Wij zien dat veel rug- en nekpatiënten naar diverse specialisten worden gestuurd zonder dat er goed naar hun klachten gekeken is. Met als gevolg dat u na diverse behandelingen nog steeds niet verder geholpen bent en uw klachten aanblijven. Bij het Rug Expertise Centrum hanteren wij de werkwijze ‘eerst denken, dan doen’. Wij inventariseren eerst uw klachten en kijken hier zo nodig ook naar de oorzaak van de klacht. Vervolgens brengen wij u in contact met een specialist in uw eigen regio voor de best passende zorg.

Onze behandelaars

Rug Expertise Centrum werkt uitsluitend met gerenommeerde specialisten op het gebied van de behandeling van rug-, nek- en mentale klachten. Welke behandelaar het beste aansluit bij uw specifieke klachten, zal naar voren komen tijdens de intake. Na het vaststellen van uw klachten, koppelen wij u aan één of meerdere specialisten. Dit kan een algemeen fysiotherapeut, manueel therapeut, coach, ergotherapeut en of psycholoog zijn. Mocht er verdere onderzoek nodig zijn, dan schakelen we een orthopeed of een neuroloog in.

Onze Rug Expertise Centrum locaties

Het Rug Expertise Centrum bestaat uit locaties die verspreid zijn door heel Nederland. De initiatiefnemer van Rug Expertise Centrum Rein-Jan Elenbaas is woonachtig en werkzaam in Goes, Zeeland. Het hoofdkantoor bevind zich dus in Zeeland. Rein-Jan Elenbaas heeft de bestaande Rug Expertise Centra persoonlijk geselecteerd op basis van kunde, ervaring, aanbod en ligging. Alle therapeuten kent hij persoonlijk, zo ook alle (medisch) specialisten waarmee onze centra intensief samenwerken.

Alle specialisten binnen onze centra hebben regelmatig onderling overleg waarin de verdieping gezocht wordt qua kennis en uitdagende / lastige patiëntcasuïstiek besproken wordt. Dit met als doel om de toonaangevende organisatie binnen Nederland te zijn waar het gaat om kennis, service en een vernieuwend aanbod van rugzorg.

Een online intake ter oriëntering

De covid19 epidemie heeft los van alle negatieve gevolgen een positief effect gehad op onze werkwijze. Wij hebben als doel iedere Nederlander binnen 24 uur van rugadvies en/of behandeling te voorzien. Dit bereiken we nu door middel van een online intake / kennismaking met 1 van onze rugspecialisten.

Als voorbereiding op deze intake krijgt u toegang tot ons online beveiligd patientenportaal. U kunt daar uw dossier invullen welke de therapeut als voorbereiding op het consult kan doornemen. U heeft de keus voor beeldbellen of gewoon bellen. Tijdens het gesprek vraagt de therapeut goed door met als doel de oorzaak van uw klachten te begrijpen. Van daaruit kan hij/zij u adviseren wat u zelf het beste kunt doen en u in contact brengen met de juiste behandelaar bij u in de buurt. Leidend in de keuze voor de juiste behandelaar is niet het dichtstbijzijnde Rug Expertise Centrum, maar de juiste voor u dichtstbijzijnde (rug)specialist. Uiteraard brengt de therapeut deze behandelaar op de hoogte van zijn bevindingen.