Kosten en vergoedingen

“Wij brengen samen met u in kaart hoe en waarvoor u verzekerd bent.”

Het intakegesprek, de rugtest, de onderzoeken, behandelingen, trainingen, coaching en begeleiding van het Rug Expertise Centrum worden veelal vergoed uit verschillende ‘potjes’.

De intake
De intake, het onderzoek en de rugtest worden door de fysiotherapeut afgenomen. Dit wordt door de zorgverzekeraar vergoed mits u genoeg aanvullend verzekerd bent.

Behandeling, begeleiding, coaching en training

Na de intake, het onderzoek en de rugtest wordt samen met u bepaalt welk programma het meest geschikt is voor de aanpak van uw klachten.

In de meeste gevallen bestaat het programma uit behandeling, begeleiding, coaching en training. Binnen dit programma worden de behandelingen, begeleiding en coaching vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor fysiotherapie.
De trainingen die u uitvoert worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Een trainingsprogramma bestaat uit 24 trainingen in 12 weken tijd en worden in groepsverband gegeven. U betaald hiervoor een eigen bijdrage van 10 euro per training.
 Samenvattend
  • Onze behandeling, begeleiding, onderzoeken en training zijn altijd op maat.
  • Daar waar het gaat om individuele begeleiding door een fysiotherapeut en/of ergotherapeut, worden de kosten vergoed uit uw aanvullende verzekering, mits u voldoende aanvullend bent verzekerd.
  • Gaat u op consult bij onze psycholoog, orthopeed en / of neuroloog, geldt dat u een verwijzing van uw huisarts nodig heeft. De kosten worden dan vergoed vanuit uw basisverzekering.
  • Binnen het trainingsgedeelte werken wij altijd met 24 trainingen in 12 weken tijd, hiervoor geldt een eigen bijdrage van 10 euro per training.

Landelijk informatiepunt

Oosthavendijk 1
4475 AA Wilhelminadorp
085 1305474
info@rugexpertisecentrum.nl

Onze locaties