Kosten en vergoedingen

“Wij brengen samen met u in kaart hoe en waarvoor u verzekerd bent.”

Het intakegesprek, de rugtest, de onderzoeken, behandeling(en), (en als dit nodig is, de) trainingen, coaching en begeleiding van het Rug Expertise Centrum worden veelal vergoed door uw verzekeraar.

De intake
De intake, het onderzoek en de rugtest worden door de fysiotherapeut afgenomen. Dit wordt door de zorgverzekeraar vergoed mits u genoeg aanvullend verzekerd bent.

Behandeling, begeleiding, coaching en training

Na de intake, het onderzoek en de rugtest wordt samen met u bepaalt welk behandelprogramma het meest geschikt is voor de aanpak van uw klachten.

In de meeste gevallen bestaat het programma uitsluitend uit behandeling. Maar ook begeleiding, coaching en training behoort tot de mogelijkheden. Binnen een dergelijk programma worden de behandelingen, begeleiding en coaching vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

De trainingen die u uitvoert worden in veel gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar. Een trainingsprogramma bestaat uit 24 trainingen in 12 weken tijd en worden vaak in groepsverband gegeven. Indien u hier niet voldoende voor verzekerd bent, betaald u hiervoor hiervoor een eigen bijdrage van 10 euro per training.

 Samenvattend
  • Onze behandeling, begeleiding, onderzoeken en training zijn altijd op maat.
  • Daar waar het gaat om individuele begeleiding door een fysiotherapeut en/of ergotherapeut, worden de kosten vergoed uit uw aanvullende verzekering, mits u voldoende aanvullend bent verzekerd.
  • Gaat u op consult bij onze psycholoog, orthopeed en / of neuroloog, geldt dat u een verwijzing van uw huisarts nodig heeft. De kosten worden dan vergoed vanuit uw basisverzekering.
  • Binnen het trainingsgedeelte werken wij altijd met 24 trainingen in 12 weken tijd, hiervoor geldt in sommige gevallen een eigen bijdrage van 10 euro per training.