Een unieke en pijnloze behandeling voor rugklachten!

Bij het Rug Expertise Centrum maken wij gebruik van de OriGENE methode. Deze therapie verhelpt in korte tijd veel klachten. Het is snel effectief en met landurig effect. Maak kennis met deze unieke behandelmethode!

Lees HIER ook de ervaringen van andere patiënten.

Maak direct een afspraak:

Experts in Rug, Nek en Bekkenklachten

Geen wachtlijst, snel een afspraak

Contracten met alle zorgverzekeraars

Deskundige fysiotherapeuten

De OriGENE methode bij het Rug Expertise Centrum

Op onze Rug Expertise Centrum locaties in Rotterdam, Breda en Den Haag werken wij met de OriGENE methode. Wij passen deze unieke behandelmethode toe bij patiënten, waar andere behandelmethodes niet werken. Heeft u rug- en / of bekkenklachten? Dan is de Origene methode wat voor u! De Origene methode is gericht op het zeer specifiek aansterken van de spieren in de wervelkolom. Dit door middel van een nauwkeurig, onder begeleiding van een fysiotherapeut, uitgevoerde beweging van de wervelkolom op het bijzondere Origene trainingstoestel. Klik hier voor een interessant filmpje ten aanzien van de werking.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars:

Geschikt voor welke rugklachten?

In principe is de OriGENE-behandeling bedoeld voor mensen met aspecifieke rugklachten. Meestal is er sprake van chronische, vaak jarenlange, rugklachten. De behandeling is niet bedoeld voor mensen met specifieke rugafwijkingen zoals bepaalde reumatische aandoeningen of een fractuur. Twijfelt u of OriGENE het antwoord is op uw klachten? Leg uw vraag voor aan een gecertificeerde behandelaar of raadpleeg uw arts.

Hoe werkt het?

Tijdens de gehele behandeling wordt u persoonlijk en professioneel begeleid door uw fysiotherapeut. Na een intake en screening wordt uw rug behandeld d.m.v. het OriGENE-behandeltoestel. Dit is maatwerk: uw behandelaar stelt het toestel af op basis van uw lichaamsbouw en specifieke klachten. Nadat alles goed is ingesteld op de machine duurt de behandeling circa 20 minuten per keer. Eerst doet u ze wekelijks, later beperkt u de behandeling tot soms maar een paar keer per jaar.

De behandeling

Behandeling met behulp van het toestel vraagt weinig tijd. Na intake en diagnose wordt er slechts éénmaal per week behandeld. Nadat u door uw fysiotherapeut goed bent ingesteld duurt een behandeling circa 20 minuten. Bij chronische klachten is een eerste behandelcyclus van circa tien weken nodig. Daarna kan de frequentie in overleg met uw therapeut worden teruggebracht. Bij overige klachten is het uiteindelijke aantal behandelingen en de looptijd van de behandeling afhankelijk van de klacht. Is de rug optimaal hersteld, dan is niet meer dan één behandeling per één à twee maanden nodig. Soms kan zelfs worden volstaan met één à twee behandelingen per jaar.

Maak direct een afspraak:

De deskundigheid van onze fysiotherapeuten

Het bieden van de Origene methode vraagt veel opleiding en ervaring. Onze experts zijn fysiotherapeuten, tevens zijn zij BIG-geregistreerd en altijd op zoek naar de best passende behandeling voor uw klachten.

Waarom OriGENE-therapie?

De OriGENE-rugtherapie is een bijzondere vorm van kracht- en coördinatietraining en vindt plaats op een speciaal fysiotherapeutisch behandeltoestel, dat in Nederland werd ontwikkeld onder leiding van sportarts Frank Bertina. Het lijkt op een fitnessapparaat, maar is dat beslist niet. Het is een typisch voorbeeld van simplexity; schijnbare eenvoud. Het gaat om de diverse bijzondere en vernuftige details van het toestel. Mede daarom mag de behandeling op het toestel alleen onder 1 op 1 begeleiding van een speciaal opgeleide fysio/manueel therapeut worden verricht. Er bestaat geen toestel dat hetzelfde kan als de OriGENE.

Kosten en vergoeding door uw zorgverzekeraar

De OriGENE-behandeling is vaak zeer succesvol. Zelfs als u eerder geen baat heeft gehad bij andere, gangbare therapieën. OriGENE helpt de functie van uw rug te verbeteren en pijn en beperkingen te verminderen. Zodat u snel weer mobiel kunt zijn, ook op uw werk. En de kosten? Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, worden die vergoed door uw verzekeraar.