Heeft u rug-, bekken,- en/of nekklachten?
Zonder wachttijd kunt u direct terecht bij Rug Expertise Centrum Rotterdam aan de schieweg!

Heeft u last van een doffe zeurende pijn in uw rug of nek die langzaam erger wordt? Of ondraaglijke rug- of nekpijn waardoor u niet tot nauwelijks kunt bewegen? Belemmeren uw rug- en nekklachten u zodanig dat uw dagelijkse leven er onder lijdt? Dan bent u bij het Rug Expertise Centrum aan het goede adres.

Over Rug Expertise Centrum Rotterdam

In ons mooie Rug Expertise Centrum op de Schieweg in Rotterdam (onderdeel van FysioHolland) kunt u terecht voor (langdurige en/of steeds terugkerende) rugklachten, nekklachten en schouderklachten. De rugspecialist op onze locatie in Rotterdam is fysiotherapeut Jean-Paul Verhoef

Behandeling bij Rug Expertise Rotterdam

Op basis van een uitgebreide intake gaat Jean-Paul samen met u aan de slag.

“Naast een zeer uitgebreide intake, behandel ik als manueel- fysiotherapeut uw rug. Ik geef inzicht in hoe pijn werkt, en wat daarbij voor u van belang is. Inzicht in de rugklachten en waar deze door zijn ontstaan, is een belangrijke voorwaarde voor een goed herstel van de rug.”

Rug Expertise Centrum Rotterdam maakt een onderscheid in acute, sluimerende en chronische rugklachten. Acute- en sluimerende rugklachten kunnen vaak na een grondig onderzoek prima behandeld worden. Met de nodige tips en adviezen van Jean-Paul kunt u er weer ‘tegenaan’!.

Chronische rugklachten is letterlijk en figuurlijk een lastiger verhaal. Soms merken wij dat clienten met chronische rugklachten niet of verkeerd zijn behandeld in het verleden. Bij chronische rugklachten brengen wij uw voorgeschiedenis goed in kaart. Wanneer wij inschatten dat behandeling door onze manueel- fysiotherapeut kan werken, starten wij eerst met gerichte behandelingen, waarna wij onze verdere interventie inzetten.

Het komt regelmatig voor dat wij zien dat behandeling of training van uw rug geen uitkomst biedt. Wij brengen u dan in contact met een medisch specialist (orthopeed of neurochirurg) waarmee wij nauw samenwerken. In dit geval gebeurt dit altijd in overleg met uw huisarts of medisch specialist.

Wanneer u met uw chronische rugklachten door ons juist behandeld bent (lees; behandeling door onze manueel- fysiotherapeut of operatie en/of advies door een medisch specialist) gaat u aan de slag met gerichte oefentherapie. Hiermee wordt het vertrouwen in bewegen met uw rug weer teruggewonnen. Dit vindt plaats in de praktijk aan de Schieweg in Rotterdam, maar ook door middel van oefeningen die thuis gedaan kunnen worden. Verder kijkt Jean-Paul samen met u hoe het dagelijks leven kan worden ingericht, zodat u in staat bent uw rugklacht te ‘managen’ en aan te pakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sporten/bewegen, ontspanning en beweeggedrag tijdens het werk of vrije tijd.

Openingstijden

  • maandag: 8.00 – 18.00 uur
  • dinsdag: 8.00 – 19.00 uur
  • woensdag: 8.00 – 18.00 uur
  • donderdag: 8.00 – 20.00 uur
  • vrijdag: 8.00 – 18.00 uur