“Ik zou iedereen met soortgelijke klachten dan ook deze behandeling zeker aanraden!”

Wendy Koelen had al meer dan een jaar last van klachten in haar onderrug. Hiervoor heeft ze zelf oefeningen geprobeerd en is bij een osteopaat geweest, wat allebei niet het gewenste resultaat had. Ze is zelf gaan Googelen naar een andere oplossing. Daarnaast had haar buurvrouw al goede ervaringen met Fysiorooi. Haar buurvrouw zei dat ze hier ook rugprogramma’s hadden. Op deze manier is Wendy bij Jan Kemps van Rug Expertise Centrum Sint-Oedenrode terecht gekomen, wat onderdeel uitmaakt van Fysiorooi. Haar rugklachten zullen wegens slijtage nooit overgaan, maar ze heeft wel veel baat gehad bij de behandelingen.

 

De behandeling bij het Rug Expertise Centrum

“De behandeling begon met het invullen van een vragenlijst en een gesprek met Jan. Hij voerde een lichamelijk onderzoek uit waarin werd onderzocht wat ik wel/niet kan. Toen heeft hij uitgelegd hoe het programma van het Rug Expertise Centrum te werk gaat; een deel oefeningen en een deel manuele therapie.  Wat ik goed vind aan dit programma is dat je je meer bewust wordt van het feit dat je meer kan dan je denkt. Als je pijn hebt, vermijd je de pijnlijke bewegingen maar dit moet je juist niet doen. Je moet je er juist bewust van worden dat je meer kunt met je eigen lichaam maar dat je het anders moet gebruiken. Als je ergens pijn hebt, is het van belang dat je de pijnlijke plek in beweging houdt anders wordt deze plek zwak. Door het rugprogramma bij Jan ben ik me veel beter bewust geworden van mijn eigen kunnen en ben meer durven gaan doen.”

 

Ervaring met Jan Kemps

“Het stukje bewustwording dat je lichaam meer kan dan je denkt heeft Jan mij meegegeven. Verder is Jan heel reëel; recht voor z’n raap en no-nonsense. Je merkt echt dat hij verstand van zaken heeft. Open, klantvriendelijk en altijd vrolijk. Je kan hem altijd bellen als je iets hebt.”

 

Na de behandeling bij het Rug Expertise Centrum

“Ik heb na het rugprogramma nog een aantal behandelingen manuele therapie gehad. Daarna heb ik zelf een jaar lang gesport om deze oefeningen te blijven doen. Dit heb ik een jaar lang volgehouden omdat ik wilde dat de klachten niet terugkwamen. Ik zag de fysiopraktijk op een gegeven moment ook meer als een sportschool. Ik zou iedereen met soortgelijke klachten dan ook deze behandeling zeker aanraden! Het heeft mij enorm geholpen.”

Lees hier het interview met Jan