Fysiotherapeut Rein-Jan Elenbaas - Fydee-Vitae

Leer rugspecialist Rein-Jan van het Rug Expertise Centrum beter kennen…

Rein-Jan Elenbaas is een rugexpert in hart en nieren. Daarnaast is hij ondernemer pur sang. Deze combinatie heeft geleidt tot het initiatief Fydee Vitae, Rug Expertise Centrum, de VasoQure methode en Fydee Nederland. Ook is hij mede-grondlegger van zogenaamde Krullaards Perfect Reset methode in Nederland

Rein-Jan is ondernemer, maar vooral rugexpert in hart en nieren. Zelf behandelt hij op de locaties in Breda, Goes en Vlaardingen. Tevens is hij regelmatig te vinden op alle andere locaties waar hij samen met zijn collega rugexperts van Rug Expertise Centrum samen cliënten ziet, behandelt en begeleidt.

De wens van de patiënt staat bij Rein-Jan voorop. “Ik werk altijd vanuit de hulpvraag: wat zou je willen bereiken/doen wat nu niet meer kan door je klachten? Ik vraag meer over wat iemand graag zou willen doen, dus met een doel voor ogen.”

“Rugklachten zijn op te lossen door eerdere ervaringen, maar ook door gebruik te maken van innovatieve behandelmethoden en door intensief samen te werken met (medisch) specialisten. Onze bijzonder goede samenwerking met Bergman Clinics en Medische Kliniek Velsen (links toevoegen) is hier een voorbeeld van.

“Ik zie voor 80% alleen maar rugklachten. Ik heb al heel veel verschillende rugpatiënten geholpen, door heel Nederland! Op een gegeven moment ga je patronen ontdekken. Daarmee zie ik dat een groot gedeelte van de rugklachten op te lossen valt op basis van een eerder gezien patroon.” Daarnaast ziet hij veel (top)sporters. Met name hardlopers en wielrenners.

Tot slot: een tip van Rein-Jan Elenbaas:

“Ik vind het heel belangrijk dat iemand voldoende en op een verantwoorde manier beweegt. Dit zorgt ervoor dat klachten het langst wegblijven. Probeer naar iets te zoeken wat je leuk vindt. Als iemand de sportschool niet leuk vindt, ga ik ze er ook niet naar sturen. Ik probeer samen met mijn patiënten op zoek te zijn naar beweegpatronen die gemakkelijk zijn in te passen in hun dagelijkse leven. Probeer in plaats van de lift vaker met de trap te gaan of te fietsen in plaats van met de auto te gaan. Je hebt dan die beweging al in je dag zitten en dan hoef je geen extra moment uit te kiezen om te gaan sporten.” Daarnaast heeft men vaak foute gedachten bij welke beweging nu wel of niet goed is. In feite is iedere beweging welke je een kleuter of een peuter ziet maken goed. Bukken hoeft dus niet altijd met een extreem rechte rug. Je hoeft ook niet heel de dag kaarsrecht achter je bureau te zitten. Ons lichaam is gemaakt om allerlei onmogelijke bewegingen mee te maken. Doe dat dan ook en blijf dat doen, vooral afwisselend!