martiena Bosters

We gaan in gesprek met Martiena.

Martiena van Rug Expertise Centrum is ruim 4 jaar geleden afgestudeerd en gelijk gaan werken bij Schell fysiotherapie. In de tussentijd heeft ze de cursussen medical taping, dry needling en expertise gedaan. Hiernaast heb Martiena vorig jaar haar master behaald voor de studie manuele therapie in Rotterdam.

Doelgroep rugtherapie

“Ik denk dat rugtraining voor iedereen geschikt is, vertelt Martiena. “Dit programma  is zeker gericht op mensen met chronische rugklachten. Het is belangrijk dat mensen inzien dat we mensen met chronische rugklachten kunnen helpen, maar dat dit niet alleen door een fysiotherapeut of manueel therapeut gedaan kan worden, maar de patiënt zelf hierin erg belangrijk is.”

Hierdoor vindt Martiena het belangrijk om als team samen te werken met haar patiënten, omdat ze samen de puzzel moeten oplossen. Communicatie is hierin erg belangrijk. Zo kan Martiene als fysiotherapeut/manueel therapeut inspringen bij wat er speelt.

Concreet voorbeeld van rugtherapie

“Ik ben met een mevrouw aan het trainen gegaan die al langer rugklachten had. Deze vrouw was erg sportief, dus dacht dat het hier eigenlijk niet aan lag. Ze deed aan hardlopen en wielrennen/mountainbiken. Wij hebben het trainingsprogramma gevolgd via Rug Expertise Centrum en zij gaf aan bij andere behandelaars nooit oefeningen gedaan te hebben. Ze was toch wel sportief genoeg, werd er gezegd. Uiteindelijk ontdekten we wat er aan de hand was en na het programma gevolgd te hebben, was zij erg enthousiast en voelde ze zich sterker/fitter!”

Voldoening uit het werk als rugspecialist

“Het geeft zeer veel voldoening als ik de patiënt een hand kan geven en pijnvrij naar huis sturen.

Het grootste compliment vind ik als mensen terugkomen (ook al is het jaren daarna) met andere klachten of als er via mond-tot-mond reclame weer nieuwe mensen in de praktijk zich aanmelden en zeggen dat ze via via bij ons terecht zijn gekomen.”

Tot slot, een tip!

“Blijf bewegen, rust roest! Belangrijk om bewegen in het dagelijks leven te passen.”