Fysiotherapeut Maarten van Eijle

Leer rugspecialist Maarten van Eijle van het Rug Expertise Centrum beter kennen…

Mijn naam is Maarten van Eijle. Ik ben in de jaren ’90 fysiotherapie gaan studeren. In mijn jeugd heb ik altijd zeer intensief aan voetbal gedaan. Toen ik op mijn 16de een behoorlijke knieblessure kreeg, kwam ik voor het eerst in aanraking met fysiotherapie. Ik was snel zeer geboeid door het vak en hoe je mensen kon helpen in hun herstel van pijn.

Na het afronden van mijn studie heb ik 2,5 jaar gewerkt in een verpleeghuis in Terborg (de achterhoek). Ik heb hier erg veel ervaring opgedaan met het behandelen van patiënten met chronische aandoeningen. Ik ben na het verpleeghuis aan de slag gegaan in een particuliere praktijk in Hoofddorp. In deze praktijk heb ik veel ervaring opgedaan met het behandelen van blessures bij (top)sporters en algemene orthopedische problematiek.

In 2003 heb ik Fysiotherapie Overwhere overgenomen. Een eigen praktijk is altijd een wens van mij geweest, omdat ik daarmee mijn eigen visie en passie voor het vak fysiotherapie kan uitdragen

In de loop van de jaren heb ik mij onder andere gespecialiseerd in manuele therapie en dry needling. Ook ben ik mij meer gaan verdiepen in patiënten met onverklaarbare pijnklachten aan de rug, nek en schouders, deze categorie patiënten behandel ik over het algemeen veel. Vaak is het een hele zoektocht om de puzzel van pijn en het onvermogen om pijnvrij te bewegen op te lossen. Deze zoektocht is vaak intensief, maar voor de patiënt heel waardevol.