Fysiotherapeut Lucile Kerkmeer

Leer rugspecialist Lucile Kerkmeer van het Rug Expertise Centrum beter kennen…

Studeerde in 1993 af als fysiotherapeute aan de Hogeschool van Amsterdam. Na enkele jaren in dienstverband gewerkt te hebben begon zij in 1996 als zelfstandig fysiotherapeute bij Praktijk aan de Amstel, een multidisciplinaire groepspraktijk in het centrum van de stad. In de jaren daarop volgend werkte zij tevens als docente pre-en postnatale zwangerschap en gaf zij les in klassieke massage op de Academie voor Natuurgeneeskunde in Bloemendaal. Na twee jaar in Canada gewerkt te hebben trad Lucile in 2005 als zelfstandig fysiotherapeut toe tot de groepspraktijk, nadat zij een aantal jaren als vervangend waarnemer bij ons had gewerkt.

Adem- en ontspanningstherapie

Lucile volgde diverse specialisaties, waaronder de driejarige opleiding adem- en ontspanningstherapie methode van Dixhoorn; bij de Marsman Stichting volgde zij cursussen onderzoeken en behandelen; de DAM opleiding (driedimensionaal arthrokinematische mobilisaties) volgde zij; ook is ze geschoold in Medical taping (Kinesio-taping), sinds 2014 dryneedling (Domburg) en sinds kort medische training bij COPD en asthma. Ze is thuis in pijneducatie (SOMT) en lichaamsbewustwording (meerdere leergangen bij Trillemma).

Werk met plezier

‘Ik werk al jarenlang met enorm veel plezier als fysiotherapeut. Het menselijk lichaam fascineert me. Vooral het vermogen tot zelfgenezing. Het is een vak op maat omdat iedere patiënt zijn eigen verhaal en persoonlijkheid heeft.‘

Naast behandelingen in de Groepspraktijk behandel ik ook aan huis en begeleid ik met veel plezier de groepen in de medische fitness.