Een veelgehoorde klacht van vrouwen is hoofdpijn vlak voor en tijdens de menstruatie.

Meestal is de hoofdpijn matig intens en kan met een pijnstiller zoals paracetamol worden volstaan. Indien dit niet werkt kunt u ibuprofen of naproxen slikken. Deze werken zowel ontstekingsremmend, koortsverlagend als pijnstillend. Hierbij is het van belang dat u deze medicatie niet vaker slikt dan één keer per maand, maximaal zes dagen achter elkaar. Indien u dit overschrijdt kun u last krijgen van medicijnafhankelijke hoofdpijn en maagproblemen.

Veelal kan de patiënt haar werkzaamheden blijven doen, hetzij met iets meer rust tussendoor. De hoofdpijn die vrouwen ervaren is over het algemeen wel heviger dan bij spanningshoofdpijn. Het is een zeurend, dof of drukkend gevoel in uw hoofd. Tijdens de menstruatie hebben vrouwen veelal last van meerdere klachten dan alleen hormonale hoofdpijn. Denk aan gewichtstoename, pijn in de buik en rug, wisselende stemmingen, depressief gevoel, gezwollen of pijnlijke borsten, duizelingen en vermoeidheid. Naast hormonale hoofdpijn kunnen vrouwen ook last hebben van hormonale migraine. Hormonale migraine is veelal heftiger dan hormonale hoofdpijn. Vrouwen zijn in dat geval vaak niet meer in staat de dagelijkse werkzaamheden te verrichten en houden bedrust.

Verhelpen van hormonale hoofdpijn

Wat kunt u zelf doen?

In veel gevallen kan het slikken van een pijnstiller zoals paracetamol verlichting geven. Indien dit niet werkt kunt u ibuprofen of naproxen slikken. Zodra de menstruatie voorbij is, zullen ook de klachten weer afnemen.

Wat kan het Rug Expertise Centrum voor u betekenen?

Hormonale hoofdpijn of hormonale migraine kunnen wij als fysiotherapeut helaas niet verhelpen. Wij kunnen u wel helpen met het aanpassen van leefstijl, waardoor u mogelijk minder last heeft van hormonale hoofdpijn. Mogelijk kan een osteopaat verlichting geven van de klachten, daar zij zich richten op de onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam, waaronder ook organen.

Herkent u zich in deze klachten?

Neem via onderstaand contactformulier contact op met ons medisch secretariaat en het wij zullen u informeren over een passende behandeling.

Landelijk informatiepunt

Oosthavendijk 1
4475 AA Wilhelminadorp
085 1305474
info@rugexpertisecentrum.nl

Onze locaties