Willeke Koedoder

Leer rugspecialist Willeke Koedoder van het Rug Expertise Centrum beter kennen…

Sinds 1986 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute. Na eerst ervaring te hebben opgedaan in een revalidatiecentrum, ben ik uit eindelijk in een particuliere praktijk terecht gekomen.  Vlak na het afstuderen als fysiotherapeut heb ik de opleiding orthopedische geneeskunde gedaan en daarna de opleiding tot orthopedisch manueel therapeut. In 1998 ben ik als orthopedisch manueel therapeut afgestudeerd. Deze laatste opleiding heeft mij heel veel gebracht. Als OMT-er kijk je heel breed naar de klachten. Rugklachten kunnen heel veel oorzaken hebben, je kijkt niet alleen naar de wervelkolom maar ook naar de spieren de zenuwen de houding etc. Belangrijk is dat je probeert om er achter te komen wat de dieperliggende oorzaak is van de klachten. Manuele therapie is niet alleen “de kick of the klik” . Na een mobilisatie of manipulatie bijvoorbeeld van een wervel is het zaak dat je weer in de juiste  bewegingspatronen leert bewegen. Oefenen en stabiliseren van de wervelkolom is dan heel belangrijk om recidief te voorkomen.

Daarnaast behandel ik veel nek en schouderklachten. Fysioteam Hoorn is  aangesloten bij het schoudernetwerk Noord-Holland Noord.

In 2015 heb ik de master of science afgerond met als specialisatie neurodynamics.

Naast de manuele therapie en fysiotherapie besteed ik veel aandacht aan het inzichtelijk maken van  het klachtenpatroon, pijneducatie en lifestyle. Eigen verantwoordelijkheid is belangrijk om samen met u tot een oplossing van uw klachten te komen. Ik zie mezelf dan ook meer  als coach dan als therapeut.