Fysiotherapeut Tim Benner - Fydee-Vitae

Leer rugspecialist Tim Benner van het Rug Expertise Centrum beter kennen…

Ik werk sinds een aantal jaar voor het Rug Expertise Centrum. Mijn affiniteit met krachtsport vormde het begin van mijn interesse in het menselijk lichaam en fysiologie van het bewegingsapparaat. Voornamelijk het verleggen van grenzen in de sportschool bracht me tot nieuwsgierigheid naar hoe het lichaam functioneert en zich hierop aanpast.

Tijdens mijn opleiding heb ik veel gewerkt met professionele musici, dansers en sporters, van onder andere het Lucia Marthas institute for performing arts, het Nederlands Dans Theater en het Conservatorium van Amsterdam, waar ik de kans kreeg om te werken met individuen die hun lichaam tot het uiterste duwen in de zoektocht naar artistieke uitmuntendheid en sportieve perfectie.

Terwijl ik me verdiepte in het behandelen van sportblessures, sportrevalidatie en het begeleiden van atleten naar herstel en verbeterde prestaties, groeide mijn interesse in de wervelkolom en zijn rol in beweging en stabiliteit. Deze interesse werd versterkt door mijn minorstudie: driedimensionale gewrichtssturing van de wervelkolom. Deze studie gaf me een dieper inzicht in de biomechanica van de wervelkolom en versterkte mijn behoefte om anderen te helpen bij het begrijpen en behandelen van wervelkolom gerelateerde aandoeningen.

Als fysiotherapeut is mijn doel om anderen te helpen pijnvrij te bewegen, of het nu gaat om dansers die streven naar perfectie, atleten die topprestaties nastreven, of individuen die simpelweg een betere kwaliteit van leven willen ervaren. Mijn ervaringen en studies hebben me de tools en het inzicht gegeven om een holistische benadering van herstel en welzijn te bieden, waarbij ik me richt op het individu als geheel, met de wervelkolom als een centraal aandachtspunt voor gezonde beweging en functioneren.