Fysiotherapeute Nicky van Ee - Fydee-Vitae-

Leer rugspecialist Nicky van Ee van het Rug Expertise Centrum beter kennen…

In 2020 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut bij Thim van der Laan. Tijdens de opleiding heb ik stage gelopen bij sport fysiotherapeuten, manueel therapeuten en heb ik 2 jaar lang sportverzorging gedaan bij een rugbyclub. Zelf heb ik vroeger 15 jaar paard gereden en nu ben ik regelmatig in de sportschool te vinden.

Ik ben sinds begin 2021 werkzaam bij Fydee Vitae en het Rug Expertise Centrum op de locatie Akker 16 in de Bilt. In deze praktijk heb ik mijn passie voor fysiotherapie en psychosomatische fysiotherapie verder kunnen uitwerken. Ik geloof heel sterk in de connectie tussen lichaam en geest en ik zie vaak dat het geestelijke aspect van herstel niet wordt meegenomen of alleen wordt overgelaten aan een psycholoog. Hier ontstond mijn interesse in de psychosomatische fysiotherapie. Psychosomatische fysiotherapie legt de verbinding tussen het fysieke en psychische aspect van de werking van het lichaam. Stress, trauma en bijvoorbeeld angst kunnen invloed hebben op jouw dagelijks leven en bewegen. Bij psychosomatische fysiotherapie leer je hiermee omgaan en leer je je weer prettig te voelen in je eigen lichaam. In september 2023 ben ik gestart met de Master of Science Psychosomatische Fysiotherapie op de HU. Deze opleiding hoop ik in 2026 af te ronden en deze specialisatie te kunnen gebruiken om mensen nog beter van (onbegrepen) klachten af te helpen.

Persoonlijk vind ik het heel erg belangrijk dat we binnen de fysiotherapie niet alleen symptomen bestrijden, maar ook echt de oorzaak achterhalen. Hierdoor kan iemand na soms jaren met pijn de activiteiten of sporten weer oppakken die zo geliefd waren. Om dit te bereiken werk ik samen met de cliënt om tot de bron te komen en weer een gezonde leefstijl op te bouwen. Dit is ook waar het Rug Expertise Centrum voor staat; goed luisteren naar de cliënt, kijken naar alle aspecten en een passend plan opstellen om je echt van je klachten af te helpen!