Profielfoto

Leer rugspecialist Martijn Moerman van het Rug Expertise Centrum beter kennen…

Ik werk voor Fydee-Vitae in Rotterdam op het Noordereiland bij Holland Spine centre.

Ik ban na mijn middelbare school begonnen met de ALO (sportacademie) in Groningen, waarin ik heel veel, zo niet alle soorten sporten zelf aan den lijve heb ondervonden en geleerd hoe deze aan te leren. Hierdoor heb ik veel gevoel bij allerlei diverse sportbewegingen en daarmee dus ook inzicht in wat een patiënt met een sportblessure nodig heeft om zijn of haar sport weer uit te kunnen oefenen.

Daarnaast heb ik na mijn Bachelor opleiding fysiotherapie een groot deel van de Master Manuele Therapie in Amersfoort (SOMT) gevolgd, waardoor ik veel kennis heb van hoe alle gewrichten mechanisch horen te bewegen. Ik kan deze dan ook in de meeste gevallen weer herstellen door de stoorzender te lokaliseren en uit te schakelen en te zorgen dat de gewrichten op de juiste wijze bewegen. Vervolgens is het zaak de juiste bewegingen in te slijpen en deze te trainen in het dagelijks bewegen.

In mijn behandelingen maak ik ook veelvuldig gebruik van de Fascia en hoe deze het bewegen kan beperken of fasciliteren. Hiemee kijk je naar lange lijnen of “anatomy trains” in het lichaam die om een holistische benadering vragen.

Al met al is het iedere keer weer een mooie puzzel om bij elke patiënt uit te vinden waar de stoorzender zit, deze op te lossen en samen te kijken hoe we daarna in beweging kunnen komen of blijven. Want beweging en afwisseling blijft toch een van de meest belangrijke tools om ons lichaam in balans en functionerend te houden!