Fysiotherapeut Justin Sijm - Fydee-Vitae

Leer rugspecialist Justin Sijm van het Rug Expertise Centrum beter kennen…

Ik heb mijn studie fysiotherapie aan de Hanzehogeschool in Groningen gedaan en ben in 2018 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Tijdens mijn opleiding heb ik de minoren ouderen en sport gedaan. Bij sport heb ik veel geleerd over allerlei sportblessures, met name de knie en de schouder zijn hierbij veelvuldig aan bod gekomen. Verder heb ik daar leren tapen en leren werken met echografie. Tijdens de minor ouderen heb ik geleerd over aandoeningen die vooral voorkomen bij ouderen. Hierbij moet gedacht worden aan o.a. artrose, ziekte van parkinson, COPD en dementie.

Daarnaast heb ik geleerd hoe ik klachten als verminderde conditie, moeite met lopen en verminderde spierkracht (na eventuele operatie) kan behandelen. Als afstudeeropdracht heb ik onderzoek gedaan naar de meest effectieve oefeningen voor scapula winging klachten, dit zijn klachten waarbij het schouderblad van het lichaam afstaat.

In mijn vrije tijd ben ik veel met sport bezig. Zo doe ik sinds mijn zesde al aan voetbal, eerst jarenlang in het selectieteam en nu met vrienden op de Zaterdag. Daarnaast doe ik nog aan fitness. Hierbij ben ik vooral met krachttraining bezig.