Fysiotherapeut Jesse Mooij - Fydee-Vitae

Leer rugspecialist Jesse Mooij van het Rug Expertise Centrum beter kennen…

Ik ben sinds september 2022 werkzaam als algemeen fysiotherapeut bij het Rug Expertise Centrum in de praktijken van Rotterdam en Den Haag.

Ik ben een beweeglijke- en actieve fysiotherapeut en durf mezelf wel laagdrempelig te noemen. Ik hou ervan om mensen te motiveren en bewust te laten worden van hun holistische lichaam.

Door mijn sportachtergrond, met name werken in sportscholen- en outdoor activiteiten, heb ik de roeping gevonden om ook de medische aspecten van mensen aan te pakken. Door die roeping ben ik in 2015 fysiotherapie gaan studeren aan de Hogeschool Rotterdam en heb ik in 2020 mijn diploma in ontvangst mogen nemen.

Ik ga veel te werk met myofacial release, houdingbewustwording, houdingscorrectie en sinds kort ook met dry-needling. Dit combineer ik met oefentherapie, wanneer de lichamelijke voorwaarden zijn geschept. Hoe neutraler het lichaam is, hoe makkelijker het ook is om te bewegen.

Ik geloof dus sterk in de combinatie tussen hands-on behandelingen en de cliënten uiteindelijk weer zelfstandig in beweging te laten komen.

Mijn visie is dus niet alleen lokaal kijken naar de lokale klachten van de cliënten, maar kijk ik naar het lichamelijke geheel. Op die manier wil ik, samen met mijn cliënten, de aard van de klachten zo volledig mogelijk in kaart brengen en de zodanige aangrijpingspunten aanpakken voor een langdurig resultaat.