Wilt u alleen de beste zorg voor uw rug?
Kies dan voor een gespecialiseerd Rug Expertise Centrum!

Rugklachten is een brede term voor pijn of andere aandoeningen aan de rug. Klachten aan de rug komen bij zeer veel mensen voor. Maar liefst 60 tot 90% van de mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met rugklachten. De periode van de pijn kan erg verschillen, sommige mensen hebben een korte tijd last van hun rug, terwijl anderen lijden aan chronische rugklachten.

Rugklachten kunnen zich op verschillende manieren uiten. Naast de pijn in de rug kunt u ook last hebben van spanning, stijfheid en een beperking van de dagelijkse werkzaamheden zoals sporten of werken. In sommige gevallen kan het zelfs leiden tot ziekteverzuim. Omdat rugklachten zo divers zijn en niet alle klachten dezelfde oorzaak hebben, wordt er onderscheid gemaakt tussen specifiek (acute) en aspecifieke rugklachten.

In ongeveer 20 tot 25% van de gevallen gaat het om specifieke rugklachten die een duidelijk aanwijsbare oorzaak hebben. Hierbij kunt u denken aan een hernia of een aangeboren afwijking.

Een veel grotere groep van de bevolking heeft last van aspecifieke rugklachten waarbij er geen duidelijke oorzaak achterhaald kan worden. Deze klachten duren ongeveer 0 tot 6 weken en ontstaan plotseling. Het kan ook gaan om chronische rugklachten. Dit wil zeggen dat klachten onafgebroken aanhouden of regelmatig terugkeren. Er wordt van chronische rugklachten gesproken als deze langer dan drie maanden onafgebroken aanhouden.

Alle Rug Expertise Centra zijn gespecialiseerd in alle verschillende rugaandoeningen. Vooral bij de langdurige, complexe en chronische rugaandoeningen is het belangrijk dat u onder behandeling komt bij een gespecialiseerd centrum, zodat u de zorg krijgt die uw rug verdient. Onze rugspecialisten werken met een op maat rugtraject waarbij met behulp van onderzoek, coaching, behandeling en oefeningen u alle begeleiding ontvangt om u weer ‘back on track’ te krijgen.

Voor welke rugklachten kunt u bij het Rug Expertise Centrum terecht?

[wp-ext-content form_id=1]