200+

meer dan 200 patiënten geholpen

90%

bij 90% bereikt resultaat

8

na 8 sessies langdurig effectief

Klaar om uw rugklachten te verslaan?

Wilt u afrekenen met rug- en nekklachten en weer vrij kunnen bewegen? Het Rug Expertise Centrum in Alkmaar heeft het geheim ontdekt om deze klachten voor eens en altijd te verlichten! Vaak ontstaan rug- en nekklachten door een scheefstand in de bekken ten opzichte van de wervelkolom. Hierdoor wordt uw dagelijks leven belemmert. Geen zorgen, met onze ‘Body Balancer’ zorgen we voor…

  • het verlichten van uw pijn
  • het corrigeren van de scheefstand van uw bekken
  • het weghalen van uw functionele beenlengteverschil
  • het normaliseren van uw houding
  • het lokaal ontspannen van uw onderrug

Kennismaking met deze bijzondere methode?

bodybalancer

Klaar om jouw rugklachten te verslaan? 

Wilt u afrekenen met rug- en nekklachten? Het Rug Expertise Centrum in Alkmaar heeft het geheim ontdekt om deze klachten te verlichten! Vaak ontstaan deze klachten door een scheefstand in het bekken, waardoor uw dagelijks leven en training belemmerd wordt. Met onze ‘Body Balancer’ zorgen we voor…

  • het verlichten van uw pijn
  • het corrigeren van de scheefstand van uw bekken
  • het weghalen van uw functionele beenlengteverschil
  • het normaliseren van uw houding
  • het lokaal ontspannen van uw onderrug

Kennismaking met deze bijzondere methode?

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

bodybalancer

Intake

Bij het Rug Expertise Centrum begrijpen we hoe vervelend rugklachten zijn. Daarom beginnen we altijd met een zorgvuldig intakegesprek om uw klachten volledig in kaart te brengen. We willen precies weten wat de oorzaken van uw klachten zijn, zodat we de beste oplossing voor u kunnen vinden. Voor deze sessie worden additionele kosten gevraagd. Uw rugexpert bespreekt dit tijdens uw intake. U kunt voor uw intakegesprek bij ons in de praktijk in Alkmaar terecht. 
bekkenmeter

Meting

Als wij tijdens uw intakegesprek constateren dat uw rugklachten het gevolg zijn van een scheefstand in de bekken, voeren we een meting uit. Met de bekkenmeter meten wij in hoeverre uw bekken scheef staat. De meting wordt zowel met als zonder schoenen uitgevoerd. Met de gegevens starten we met de sessie op de ‘Body Balancer’.
behandeling bodybalancer

Sessie

Zodra de bekken zijn gemeten, vragen wij u om op onze ‘Body Balancer’ te staan. De ‘Body Balancer’ zoekt naar een comfortabele stand van uw voeten. Door middel van visuele-, geluids- en trilsignalen geeft de ‘Body Balancer’ een bepaalde ontspanning, wat vervolgens zorgt voor een perfecte balans in uw manier van staan. Vanuit deze balans krijgt u oefeningen die u thuis kunt uitvoeren. Door de oefeningen zullen uw bekken recht komen te staan en zal uw rugpijn verminderen of zelfs geheel verdwijnen.
zooltjes body balancer

Zooltjes

Om te zorgen dat uw voetstand perfect in balans blijft, schaft u op maat gemaakte zooltjes aan. Deze zooltjes bieden een neutrale vulling die de voet in balans houdt en de symmetrische impuls vanaf de grond gebruikt om deze balans te behouden.
na-meting body balancer

Na-meting

Na de sessie meten we uw bekken opnieuw om te controleren of deze daadwerkelijk recht staan. Zo weten we zeker dat het lichaam zijn natuurlijke werking op de juiste manier gaat doen. U kunt dezelfde dag nog met op maat gemaakte zooltjes naar huis gaan. Bij Rug Expertise Centrum geloven we in een duurzame aanpak en daarom bestaat de algehele sessie uit 8 consulten over een jaar, om ervoor te zorgen dat u vele jaren zonder klachten kunt leven. 

Uitgebreide uitleg over de sessie door rugexpert Rein-Jan

Onze specialisten

Maak een afspraak

Wilt u kijken of de ‘Body Balancer’ Methode uitkomst biedt voor uw rugklachten? Plan een afspraak in met 1 van onze rugexperts via het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.