image

Leer rugspecialist René van Rug Expertise Centrum Rotterdam beter kennen:

Ik heb mijn opleiding fysiotherapie gedaan bij de Academie voor Fysiotherapie Thim van der Laan in in Nieuwegein. Na enige jaren ervaring heb ik besloten om mijn master Manuele Therapie te gaan halen aan de Hogeschool van Rotterdam. In deze master heb ik mij gespecialiseerd in klachten aan de wervelkolom (rug en nek),  en klachten die met de wervelkolom te maken hebben.

In de praktijk behandel ik voor het grootste deel mensen met klachten aan de rug en aan de nek. Vaak onbegrepen klachten, waarbij niet duidelijk is waarom deze klachten zijn ontstaan; “Ik heb niets anders gedaan dan normaal, en toch heb ik klachten” is vaak het antwoord als ik naar de oorzaak van de klachten vraag.

Het antwoord op deze vraag is vaak lastig te achterhalen. In de meeste gevallen heeft de ervaren rugpijn niets te maken met schade in de rug. Er is niets kapot, maar toch is er sprake van pijnklachten. Pijn is een complex begrip, en komt lang niet altijd doordat er iets kapot is in het lichaam. Samen met u probeer ik deze puzzel op te lossen, en het probleem te verhelpen. Dit is een boeiend, intensief, maar waardevol proces.

Een goed beeld van waarom mensen pijn ervaren is hierbij erg belangrijk. Komt het voort uit angst om te bewegen? Heeft u eerdere slechte ervaringen met lage rugpijn? Is het vertrouwen in pijnvrij bewegen weg? Bent u anders gaan bewegen door de pijn, en wordt de pijn hierdoor in stand gehouden? Of bent u misschien wel gestopt met voldoende bewegen, omdat dat wel eens schadelijk zou kunnen zijn voor uw rug? Dit terwijl bewegen juist zo belangrijk is bij het verhelpen van rugpijn. Het terugwinnen van vertrouwen in bewegen is daarom een belangrijk onderdeel van mijn therapie. Mijn ervaring is dat wanneer dit lukt, een belangrijke stap is gezet in het herstelproces.

 

Op basis van een uitgebreide intake ga ik samen met u aan de slag. Ik geef inzicht in hoe pijn werkt, en wat daarbij voor u van belang is. Inzicht in de klachten is een belangrijke voorwaarde voor herstel. Door middel van oefentherapie wordt het vertrouwen in bewegen weer teruggewonnen. Dit vindt plaats in de praktijk, maar ook door middel van oefeningen die thuis gedaan moeten worden. Verder kijk ik samen met u hoe het dagelijks leven kan worden ingericht, zodat u in staat bent uw rugprobleem te ‘managen’ en aan te pakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sporten/bewegen, ontspanning en beweeggedrag tijdens werk.

In het dagelijks leven probeer ik zelf waar het kan te sporten (tennissen en wielrennen), mijn ontspanningsmomenten te pakken in de vorm van muziek luisteren en maken, fotograferen en tijd door te brengen met mensen die voor mij belangrijk zijn. Beweging, ontspanning en sociale contacten zijn voor mij erg belangrijk en geven mij de nodige energie in mijn prachtige vak.

 

Ik ben werkzaam van dinsdag tot en met vrijdag.