nienke

Leer fysiotherapeute Nienke van der Zee van het Rug Expertise Centrum beter kennen…

In maart 2020 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan de THIM van der Laan Hogeschool voor fysiotherapie in Nieuwegein. Na het behalen van mijn opleiding ben ik gestart met werken in een praktijk in Den Helder. Hier werkte ik 3 dagen en de overige 2 dagen was ik te vinden bij Fysiotherapie B&O in Heerhugowaard.
Na de overname van Fysiotherapie B&O Heerhugowaard in 2022 door Fydee Vitae, ben ik fulltime voor Fydee Vitae gaan werken. Ik werk nu binnen de volgende vestigingen van Fydee Vitae:

  • Fysiotherapie Alkmaar Zuid, tevens Rug Expertise Centrum
  • Rug Expertise Centrum Purmerend
  • en, uiteraard Heer Hugo Fysio, tevens Rug Expertise Centrum Heerhugowaard, voorheen Fysiotherapie B&O.

Als algemeen fysiotherapeute heb ik kennis van het gehele menselijk lichaam. U kunt daarom bij mij terecht voor al uw lichamelijke klachten die passen binnen de fysiotherapie. Momenteel wordt ik door mijn collega Maarten van Eijle getrained en opgeleidt in het werken binnen Rug Expertise Centrum. Dit is een intensief traject waarin ik heel veel leer en iedere dag weer uitgedaagd wordt.

Het mooi van onze praktijken is dat we werken we met een aantal innovatieve behandelmethoden. Vanuit de visie van deze behandelmethodes, ga ik met de patiënten werken aan hun herstel. Dit begint altijd met een uitgebreide intake. Daarna behandel ik de mensen vaak onderzoekend. Dit houd in dat we na elke behandeling het resultaat daarvan evalueren. Aan de hand van dat resultaat bepalen we in overleg wat de volgende stap wordt. Binnen deze methodiek wordt ook veel gewerkt met feedback over de oorzaak van het onvermogen, om pijnvrij te kunnen bewegen. Dit is vaak erg verhelderend voor de patiënt.

Naast werk hou ik me graag bezig met het hebben van een gezonde leefstijl. Ik vind het heerlijk om te sporten en gezond te eten. Verder ben ik een vrolijk, sociaal persoon die houd van gezelligheid.