Fysiotherapeut Niels Wijfje

Leer fysiotherapeut Niels Wijfje beter kennen…

Mijn naam is Niels Wijfje. In het jaar 2014 ben ik fysiotherapie gaan studeren aan de Hogeschool Rotterdam. Hier ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in 2020. Mijn interesse in fysiotherapie is ontstaan uit een voetbalblessure die ik had opgelopen tijdens het voetballen. Voor mijn blessure heb ik een jaar fysiotherapie ondergaan. In dat jaar is mijn motivatie en nieuwsgierigheid naar fysiotherapie grotendeels ontstaan. Het mooie aan dit vak vind ik de vertrouwensband die op wordt gebouwd met de patiënt en helpen bij het herstel van zijn of haar pijnklachten.

Na mijn afstuderen ben ik werkzaam geweest als zzp’er, waarbij ik met name veel uiteenlopende sportblessures heb behandeld. Na deze periode ben ik aan de slag gegaan bij Eijkenaar Fysiotherapie waar ik hedendaags nog steeds te vinden ben! Naast de praktijksetting ben ik ook werkzaam geweest in buurtzorgpension Rotterdam. Echter zit ik nu volledig op de praktijk in Vlaardingen waar ik wederom veel met sportblessures werk en daarnaast met grote regelmaat klachten omtrent de wervelkolom behandel.

In de aankomende jaren wil ik mijzelf verder specialiseren op het gebied van sportgerelateerde orthopedische blessures. Daarnaast wil ik graag de cursus Dry needling afronden en dit toepassen in mijn behandelpakket. Omdat Eijkenaar Fysiotherapie een locatie is van het Rug Expertise Centrum wil ik ook graag mijn expertise uitbreiden omtrent het behandelen van de wervelkolom. Hierbij hoop ik de visie vanuit het Rug Expertise Centrum mee te nemen in de praktijk.